K22/0160

K22/0160

Filetovací nůž z nerezové práškové oceli RWL-34. Síla výchozího materiálu je 2,6 mm, ke špičce se nůž plynule zeslabuje. Délka čepele je 235 mm a délka rukojeti vyrobené z uhlíkového vlákna 130 mm. Pevný obal na nůž je z termoplastu kydex.


K20/0159

K20/0159

Porcovací nůž gyuto s čepelí "na trn" z oceli N690. Délka čepele je 240 mm. Rukojeť je vyrobená ze stabilizované olše a záštita z mosazi. Mezi rukojetí a záštitou je tenký proužek z uhlíkového vlákna. Obal na nůž je z lipového dřeva.


K23/0158

K23/0158

Poměrně dlouhý (370 mm celková délka) a přitom lehký kuchyňský nůž z práškové oceli Elmax silné 2,5 mm. Čepel zabírá 240 mm a v nejvyšším místě má 55 mm. Rukojeť poskládaná z tepané mosazi, uhlíkového vlákna a stabilizovaného nádoru olše. Obal je pak z lipového dřeva.


K20/0157

K20/0157

Santoku z oceli N690 s výrazně kovaným hřbetem (tsuchime). Tvrdost oceli 60-61 HRC. Délka čepele je 170 mm, délka celková 295 mm. Rukojeť evropského tvaru ze dřeva ebenu macassar, nerezu a sklotextilu G10. Lipový vyřezávaný obal následně fládrovaný přibližně do podoby macassaru.


K23/0156s

K23/0156s

Sada kuchyňských nožů složená z univerzálního šéfkuchařského, porcovacího a malého nože na loupání a vykrajování. Všechny tři z nerezové oceli Elmax, tvrdost 59 HRC. Rukojeť v kombinaci mosazi a stabilizované olše. Lišta z masivního smrku má v sobě zabudované neodymové magnety, které jsou překryty smrkovou destičkou, takže po odejmutí nože je vidět pouze dřevo.


K23/0154

K23/0154

Porcovací nůž gyuto. Čepel na trn vyrobena z oceli Elmax, síla materiálu ve hřbetu je 2,5 mm. Rukojeť z grenadillu, záštita a patka z mosazi, milimetrová mezistěna je ze sklotextilu G10. Délka čepele nože je 220 mm, celková délka 345 mm. Obal z lipového dřeva zdobený sušenými lístky javoru.


K20/0153

K20/0153

Santoku vyrobený z oceli N690. Ocel je popuštěna na tvrdost 59-60 HRC a povrchově leptaná. Rukojeť se skládá z uhlíkového vlákna, nerezu, G10 a stabilizovaného dřeva zebrano. Obal na nůž vyřezaný ze dřeva lípy a zdobený nalepovanými pilinami, které jsou následně přetřeny barvou. Jistící kolíček je vyroben z uhlíkového vlákna a dřeva grenadill. Čepel měří 190 mm.


K20/0152

K20/0152

Nůž do kuchyně inspirovaný tvarem nože almazan. Rozdíl je v tom, že má vysoký výbrus a tedy klade minimální odpor při krájení. Je také lehčí (395g). Nůž slouží pouze ke krájení, nikoliv k sekání. Vyroben je z oceli N690, síla materiálu 3,8 mm. Celková délka je 325 mm. Výška čepele je 75 mm.


K20/0151

K20/0151

Porcovací kuchyňský nůž přibližně typu gyuto. Je vyroben z oceli N690 silné 3,8 mm. Jeho celková délka je 366 mm, přičemž čepel měří 230 mm. Příložky rukojeti jsou z materiálu thunderstorm kevlar a bolstery z mosazi. Z mosazi jsou i doplňky lipového pouzdra.


K20/0150

K20/0150

Nevelký nůž santoku z oceli N690 o síle 2,5 mm. Celková délka je 295 mm a délka samotné čepele je 175 mm. Rukojeť je složena z nerezu, tenkého plátku uhlíku a stabilizovaného dřeva olše. Těžiště nože je díky masivní patce posunuto plně do dlaně uživatele. K noži patří stojan z kořenice třešně a stabilizované olše.


K20/0149

K20/0149

Nůž z nerezové oceli N690. Celková délka je 330 mm, délka samotné čepele je 190 mm. Příložky nože jsou z uhlíkového vlákna a stejně tak dva jistící čepy. Zbylé čtyři jsou nerezové. Pro tento nůž je charakteristická výrazná kolébka čepele.


K23/0148

K23/0148

Šéfkuchařský nůž s celkovou délkou 350 mm z nerezové oceli Elmax. Tvrdost 59 HRc. Zajímavé příložky jsou ze stabilizovaného a dobarvovaného dřeva. Díky těžišti posunutému k dlani jej ocení spíše profesionálové a lidé zvyklí používat velký, tzv. šéfkuchařský nůž.


K20/0147

K20/0147

Gyuto s celkovou délkou 360 mm (čepel 230 mm) z nerezové oceli N690, tvrdost 59-60 HRc. Rukojeť je poskládaná ze dřev wenge, padouku a stabilizovaného nádoru olše. Záštita a kolíček jsou mosazné. Rukojeť je oktagonální a velice příjemně se drží. Truhlička na nůž je pak z lipového dřeva.


K20/0146

K20/0146

Variace na tsuchime kiritsuke z nerezové oceli N690. Tak, jak by to u tsuchime mělo být, část nože je hrubě kovaná, ale rozleštěná, aby se snížila přilnavost povrchu. Bolstery jsou z šistého nerezu a příložky ze stabilizovaného dřeva jasanu. Obal je lipový a jistící kolíček ze dřeva grenadillu. Délka čepele 215 mm, délka rukojeti 133mm.


K50/0144

K50/0144

Gyuto z uhlíkové oceli K110 (D2). Tvrdost čepele je 59 HRc a je leptaná v chloridu železitém. Rukojeť je ze stabilizovaného dřeva olše, fíbru a mosazi. Celková délka nože je 350 mm, délka čepele 220 mm.


K50/0143

K50/0143

Santoku s celkovou délkou 300 mm, který je vyrobený z uhlíkové oceli K110. Tvrdost 58-59 HRc. Čepel je následně pískována a je na ní nanesen povlak DLC. Nůž je díky tomu méně přilnavý. Rukojeť je z ebenu macasar, záštita a patka nože z mosazi. Obal ze dřeva lípy je zdobený lisovanými květy.


K22/0142

K22/0142

Filetovací nůž, který je svými materiály a obalem přizpůsoben na používání v přírodě. Je z oceli RWL-34, tvrdost jeho čepele je 57 HRc. Výchozí síla materiálu je 2,8 mm, ale nůž této síly dosahuje jen ve hřbetu hned u rukojeti, pak se razantně ztenčuje. Celková délka nože je 340 mm, rukojeť z kompozitu G10 má 150 mm. K čepeli je montována čepy z uhlíkového vlákna. Obal na nůž je z termoplastu Kydex. Průvleky na opasek se nechají odmontovat.


K23/0141

K23/0141

330 mm dlouhý nůž z oceli Elmax. Tvrdost 59-60 HRc. Na rukojeti je použito nerezové kování a stabilizovaný nádor olše. Nůž je určený hlavně pro práci na prkénku.


K20/0139

K20/0139

Nůž tvaru gyuto z oceli N690. Síla materiálu 3,5 mm ve hřbetu, celková délka 365 mm. Tvrdost čepele 59 HRc. Mosazné kování a čepy příložek, příložky pak ze dřeva cocobolo. Obal je ze dřeva africké vrby, neboli Abachi, kolíček ale ze stejného materiálu, jako příložky rukojeti, tedy cocobolo. Obal samotný je zdovený nalepenými lisovanými lístky japonského javoru v kombinaci s malbou. Vše následně zalakováno.


K50/0137

K50/0137

Kuchyňský nůž santoku z uhlíkové oceli D2 silné 3 mm. Tvrdost 59 HRC. Rukojeť a pouzdro je ze švestky. Pouzdro je zdobené vypalovanými a malovanými květy. Záštita a jistící kolíček z bronzu. Mezi záštitou a rukojetí je milimetrový kousek uhlíkového vlákna. Celková délka nože je 350 mm, délka čepele 220 mm, výška v nejvyšším bodě je 50 mm.


K23/0136

K23/0136

Netradičně tvarovaný porcovací nůž vyrobený z nerezové oceli Elmax (2,5 mm) s celkovou délkou 390 mm. Tvrdost oceli je 59 HRc. Rukojeť montovaná na trn je z velké části tvořena stabilizovanou olší, klem mrože a nerezem proloženým destičkou z uhlíkového vlákna. Obal je z hovězí usně s všitou kůží krokodýla.


K24/0135s

K24/0135s

Sada kuchyňských nožů z nerezové práškové oceli M390, výchozí materiál o síle 3,5 mm (tato síla je u hotových nožů pouze na začátku hřbetu). Tvrdost oceli je 61 HRc. Kování je z nerezu a příložky vyrobeny ze dřeva Arizona Ironwood (Onleya tesota). Celkové délky nožů jsou následující: Sujihiki- 400 mm, Santoku- 330 mm, Gyuto- 365, Almazan- 325 mm, nejvyšší bod 75 mm.


K23/0134s

K23/0134s

Sada dvou kuchyňských nožů z oceli Elmax. Větší s celkovou délkou 330 mm je inspirován tvarem santoku a doplňuje jej malý loupací o délce 200 mm. Příložky jsou z materiálu G10, podloženy fíbrem.


K50/0125

K50/0125

Kuchyňský nůž z uhlíkové oceli D2 (K110) o síle 3mm ve hřbetu. Celková délka 355 mm, délka čepele 225 mm. Rukojeť, přívěšek a úchop jistícího kolíčku jsou ze stabilizovaného javoru. Záštita, patka a kolíček z mosazi. Obal nože z lakovaného lipového dřeva.


K23/0126

K23/0126

Porcovací nůž z nerezové oceli Elmax. Celová délka je 375 mm, délka ostří pak 250 mm. Rukojet z jádrového jasanu, dřeva wenge, grenadillu a se záštitou z mosazi. Obal nože z hovězí kůže, ale bez závěsu, pouze na transport.


K50/0123

K50/0123

Nůž santoku s oboustranným výbrusem tvaru klínu. Část hřbetu je ponechána v okujeném stavu. Čepel je z uhlíkové oceli K110, popuštěné na 61-61 HRc. Záštita, patka a mozaikový nýt jsou z mosazi, rukojeť pak z ebenu macassar. Nůž má čistě oválnou rukojeť (pro praváky i leváky) podle vzoru některých japonských nožů. Pouzdro z lipového dřeva zdobeno vypalovanými květy sakury, jistící kolíček nože byl vyroben z parohu japonského jelena sika.


K23/0124

K23/0124

Nůž s čepelí typu santoku vyrobenou z nerezové práškové oceli Elmax, 2,5 mm ve hřbetu. Kování nože i kazety je z mosazi, příložky rukojeti z grenadillu. Kazeta vyrobena z lipového dřeva.


K20/0121

K20/0121

Santoku z oceli N690 o síle 3,5 mm, která je ale vytažena do vysokého klínu. Má zrcadlově rozleštěné hřbet, který je pro komfort zaoblený. Záštita je z čistého nerezu a polykarbonátu. Rukojeť ze dřeva grenadillu.


K23/0120

K23/0120

Kombinace typu kiritsuke (tvar hřbetu) a santoku (tvar ostří) z oceli Elmax, ebenovou rukojetí a tepanou mosaznou záštitou. K noži patří dřevené pouzdro s kresbou bambusu.


K23/0119

K23/0119

Kratší nůž santoku z vysokým klínovým výbrusem z oceli Elmax, síla 2,5 mm. Rokojeť nože je ze stabilizovaného dřeba břízy, záštita je v kombinaci čistého nerezu a polykarbonátu. K noži patří vyřezávané dřevěné pouzdro.


K23/0117

K23/0117

Kuchyňský nůž, který vypadá jako sekáček, ale je z oceli silné pouze 2,5 mm. Jeho příložky jsou z kompozitu G-10, podlepeny červeným polykarbonátem. Rukojeť i hřbet čepele jsou stylizovány do podoby bambusu. Ostří má takový rádius, že se s ním nechá krájet tahem a sekat, ale i pracovat na způsob kolébky.


K23/0116

K23/0116

Japonskem inspirovaný kuchyňský nůž z oceli Elmax. Kování je mosazné, příložky ze dřeva padouku a padouk je vložen i v mosazných trubičkách, které drží příložky. Pouzdro ze dřeva lípy, barvené, jistící kolíček je ale padoukový.


K23/0114

K23/0114

330 mm dlouhý nůž typu gyuto z oceli Elmax silné 2,5 mm. Je popuštěna na 60 HRc. Příložky rukojeti jsou ze stabilizovaného nádoru břízy, připevněny nerezovými nýtky. Rukojeť je sice masivní, ale profilovaná, takže velice dobře sedí v dlani.


K23/0113

K23/0113

Šéfkuchařksý nůž vyrobený z Elmaxu o síle 2,5mm. Příložky rukojeti jsou ze stabilizované a lehce dobarvované břízy. Kování je čistého nerezu. Díky kování a konstrukci full tang je nůž těžší, ale s těžištěm uprostře. Celková délka nože je 330 mm, ocel je zakalena na 60 HRc.


K23/0112

K23/0112

Klasicky tvarovaný nůž do kuchyně o síle matriálu 2,5 mm. Je montovaný na trn, který zasahuje (jako u všech mých nožů) cca do 4/5 délky rukojeti. Záštita je z 2 mm silného nerezu, rukojeť ze stabilizovaného nádoru třešně s částečným přídavkem červeného pigmentu, černý proužek ze sklotextilního laminátu G10. Na svou délku 285 mm je nůž velice lehký.


K50/0111

K50/0111

Pro tento nůž byl výchozím tvarem čepele typ japonského nože gyuto. Je z uhlíkové oceli D2 (K110) o síle 3mm, broušen do velmi tenkého klínu, nikoliv do tvaru urasuki. Rukojeť je z ebenového dřeva, záštita a ozdobný prstýnek z mosazi. K noži patří dřevěné pouzdro zdobené sušenými lisovanými květy. Kolíček jistící nůž je z parohu jelena sika- jelena typického pro Japonsko.


K23/0110

K23/0110

Nůž santoku v provedení full-tang. Masivní kování kruhového tvaru je z leštěného nerezu, příložky z plátěné leštěné černé micarty. Montováno mozaikovými čepy, vše prolepeno epoxidem.


K23/0108

K23/0108

Japonskem inspirovaný nůž. Tvar čepele vychází ze tvaru gyuto, rukojeť je spíš evropská. Čepel z oceli Elmax, kalena na tvrdost 60 HRc, příložky rukojeti ze dřeva bocote, podlepeny černým polykarbonátem. V prostředním dutém nýtu je vsazen váleček ze dřeva grenadillu. Pouzdro je z lipového dřeva, zdobené částečně malbou a částečně sušenými lisovanými květy, vše zalakované.


K23/0107s

K23/0107s

Sada nožů složená z velkého šéfkuchařského nože, nože na porcování, vykošťovacího nože a servírovací vidličky. Vše vyrobeno z oceli Elmax. Rukojeti jsou z exotického dřeva cocobolo, vše doplněno patinovanou mosazí. Sada je uložena v pouzdru typu "mapa".


K23/0106

K23/0106

Nůž z nerezové práškové oceli Elmax montovaný na trn. Rukojeť je ze dřeva grenadillu Dalbergia melanoxylon. Záštita je z čistého nerezu, pak následuje plátek černého polykarbonátu a opět nerezový plech. Nýt v rukojeti procházející trnem je také z nerezu.


K23/0105

K23/0105

Klasický a ověřený tvar jak čepele, tak rukojeti. Je to kombinace mezi německým a francouzským šéfkuchařským nožem. Čepel je z práškové oceli Elmax, jeho kování je z mosazi a příložky ze stabilizovaného dřeva třešně.


K23/0101

K23/0101

Jedná se o nůž pro rybáře, který lze díky loveckému pouzdru nosit s sebou i k vodě, ale ostudu neudělá ani v kuchyni. Jeho čepel z nerezové oceli Elmax je 150mm dlouhá a na 2,5mm silná. Příložky rukojeti jsou ze stabilizovaného nádoru kaštanu, montované k čeepli mosaznými nýtky. Pouzdro s motivem okouna ze 4mm silné hovězí kůže.


K23/0100

K23/0100

Pro rybáře! Nůž z oceli Elmax o síle 2,5mm a s čepelí dlouhou 155mm. Je s ním možné rybu vykuchat, filetovat a udělat všechny úkony pro její zpracování. Rukojeť je ze železného dřeva, nýtky z mosazi. Tématicky laděné pouzdro udělané po způsobu loveckého nože, aby bylo možné nůž vzít s sebou bez obav i k vodě.


K23/0099

K23/0099

Odlišná variace na již hotový šéfkuchařský nůž. Ocel je opět Elmax o síle 2,5mm, jen rukojeť je vyrobena pro změnu z ebenu makasar, gravírování rukojeti přechází až do záštity z mosazi. Krabička na nůž je ze smrkového dřeva.


K23/0098

K23/0098

Lehký kuchyňský nůž z oceli Elmax o síle 2,5mm určený převážně pro práci na prkénku. Jeho rukojeť je z tropického dřeva massaranduba a záštita z bůvolího rohu. Díky konstrukci na trn a nekovové záštitě je nůž velmi lehký. Jeho celková délka je 310mm.


K23/0097

K23/0097

Designově velice jednoduchý nůž, který je zajímavý svou černou barvou. Té bylo dosaženo DLC povlakem, který je nanešený na pískovaném povrchu. Samotný nůž je z oceli Elmax, rukojeť pak ze sklotextilního kompozitu G10, který je podlepený reflexní polykarbonátovou podložkou. Kazeta je v kombinaci smrkového a modřínového dřeva.


K23/0095

K23/0095

Šéfkuchařský nůž dlouhý 315mm z oceli Elmax, montáž "fulltang." Kování bylo vyrobeno z mosazi a jeho rukojeť je ze dřeva massaranduba, které se vyskytuje v Jižní Americe. Má velmi vysokou hustotu (cca 1100kg/m3) a jemnou strukturu vláken. Jako většina tvrdých tropických dřev dobře vzdoruje vlhkosti. Nůž je v krabičce ze smrkového dřeva.


K20/0094

K20/0094

Kuchyňský nůž typu santoku z oceli Elmax, který je i přes svou délku 325mm velice lehký. Je to díky montáži na trn. Ten prochází záštitou z mosazi a zasahuje 80mm do rukojeti, která je vyrobena ze dřeva cocobolo. Toto dřevo je nejen velice atraktivní svou kresbou, ale také obsahuje množství přírodního oleje, který ho činí přirozeně voděodolným, tedy vhodným k výrobě kuchyňského náčiní.


K20/0093

K20/0093

Sada tří vykošťovacích nožů stejného tvaru, ale z různých ocelí. Podle přání zákazníka jsou rozděleny barevně. Nůž se zelenou rukojetí podloženou černým fíbrem je z oceli N690, prášková ocel Elmax byla dána na nůž s rukojetí černou podloženou červeně a konečně modro-černá rukojeť patří noži z oceli RWL-34, která se vyrábí taktéž práškovou metalurgií. Sada je zabalena v "mapě".


K20/0090

K20/0090

Nůž do kuchyně šikovné velikosti montovaný "na trn". Na jeho výrobu jsem použil oblíbenou nerezovou ocel N690. Z té samé oceli je i záštita. Na rukojeti je leštěné dřevo wenge napuštěné za horka směsí včelího vosku a lněného oleje. V rukojeti je vložený proužek corianu, který je ohraničen čistým nerezem.


K20/0089

K20/0089

Velký šéfkuchyřský nůž vyrobený z nerezové ocli N690 o síle 2,5mm. Masivní mosazné kování přenáší těžiště nože víc k ruce kuchaře. Tento kousek je tím pádem těžší, je určen spíš pro pokročilejší uživatele. Jeho příložky jsou ze dřeva padouku vyznačujícího se atraktivní tmavě hnědou, až oranžovou barvou.


K20/0088

K20/0088

Předlohou pro tento nůž byl japonský kuchyňský nůž typu kiritsuke. Jeho čepel je vyrobena z nerezové oceli N690. Pro výrobu rukojeti byla zvolena kombinace českého jasanu z rozsochy, který vyniká krásnou pruhovanou kresbou a tmavého dřeva wenge. Obě tyto dřeviny odděluje tenký proužek ebenu. Decentní záštita je z mosazi.


K23/0087

K23/0087

Jeden kuchyňský nůž, navržený přímo žákazníkem, primárně pro krájení masa. Jeho čepel je z oceli Elmax, zapuštěna do nože na trn a rukojeť je v kombinaci hnědo-černého dřeva wenge, nerezu a corianu, což je syntetický materiál americké značky DuPont. Zde konkrétně v provedení žula.


K23/0085

K23/0085

Velký kuchyňský nůž, který byl vyrobený z oceli Elmax. Má masivní kování z bronzu, které přenáší těžiště nože více směrem k ruce kuchaře, čímž usnadňuje práci při delším krájení. Na rukojeti nože je dřevo ebenu.


K23/0078

K23/0078

Kuchyňské nože K23/0078, K23/0079 a K23/0080. Sada kuchyňských nožů z oceli Elmax, rukojeť ze zeleného sklotextilu G10, montáž drží duté nerezové nýty.


K23/0077

K23/0077

Šéfkuchařský nůž vyrobený z oceli Elmax, montovaný na trn. Masivní záštita je z bronzu a rukojeť ze dřeva padouku, který se nazývá barové dřevo. Protože dobře snáší vlhkost, je vhodný do kuchyně.


K23/0068

K23/0068

Série tří kuchyňských nožů skládající se z šéfkuchařského nože, porcovacího nože a malého nože na loupání a vykrajování. K nožům patří masivním stojan ze dřeva vlašského ořechu a dubu. Na nože byla použita nerezová ocel Elmax vznikající práškovou metalurgií. Rukojeti jsou vyrobeny z ebenu a mosazi.


K23/0075

K23/0075

Jednoduše tvarovaný kuchyňský nůž, který se ale výborně drží. Jeho čepel je z oceli Elmax a rukojeť z materiálu micarta. (vrstvy plachtoviny pojené pryskyřicí). Je to výborný materiál právě na rukojeti kuchyňských nožů, protože netrpí vlhkem a nijak "nepracuje" ve vlhkém prostředí.


K20/0064

K20/0064

Nůž šéfkuchaře s jednostranným výbrusem (primárně pro praváka). Nůž je z nerezové oceli N690. Na rukojeť bylo použito fialové dřevo amarantu- jeho přirozená barva, bronz, červený fíbr a bůvolí roh.


K23/0065

K23/0065

Sada kuchyňských nožů, které byly vyrobeny z oceli Elmax. Rukojeti jsou vyrobeny z afrického padouku, který je výborný do kuchyně, protože dobře snáší vlhko. V sérii je klasický kuchařský nůž, porcovací nůž a nůž na zeleninu. Stojan pro nože je ze dřeva švestky a dubu.


K22/0037

K22/0037

Šéfkuchařský nůž z práškové oceli RWL-34 Rukojeť vyrobena z dubu.


K23/0038

K23/0038

Šéfkuchařský nůž vyrobený z práškové oceli Elmax. Rukojeť v kombinaci jilm a fíbr.


K23/0039

K23/0039

Šéfkuchařský nůž vyrobený z práškové oceli Elmax. Rukojeť z afrického padouku. Stojan v kombinaci švestka-trnka-jabloň.


K23/0040

K23/0040

Šéfkuchařský nůž z práškové oceli Elmax. Rukojeť vyrobena ze sklotextilního laminátu G10 a podložky z fíbru.


K23/0041

K23/0041

Šéfkuchařský a dranžírovací nožů z práškové oceli Elmax. Rukojeť je vyrobena z dubového dřeva, doplněno kováním z nerezu.


K23/0043

K23/0043

Dranžírovací kuchyňský nůž z práškové oceli Elmax. Rukojeť je vyrobena ze sklotextilního laminátu G10,doplněné podložkou z červeného fíbru.


K23/0044

K23/0044

Šéfkuchařký a dranžírovací nůž z práškové oceli Elmax. Rukojeť je montována na trn, vyrobena z dřeva Wenge a silné vložky z fíbru. Záštita z nerezové oceli.


K23/0046

K23/0046

Šéfkuchařský a dranžírovací nůž z práškové oceli Elmax. Rukojeti vyrobeny z ebenu, záštita z nerezové oceli.


K23/0047

K23/0047

Šéfkuchařský nůž z práškové oceli Elmax. Rukojeť na trn ze dřeba padouku, bronzová záštita. Pouzdro z jabloňového dřeva, patinováno pastou.


K23/0061

K23/0061

Set dvou kuchyňských nožů z ocli Elmax vyrobené práškovou metalurgií. Rukojeti jsou v kombinaci dřeva padouku a kování z mosazi. Pouzdro z látky vyložené kůží.


K23/0048

K23/0048

Šéfkuchařský nůž z práškové oceli Elmax. Rukojeť z olivy montovaná na trn. Bronzová záštita. Pouzdro vyrobené ze smrkového dřeva.


K20/0049

K20/0049

Nůž typu santoku vyrobený z oceli N690. Rukojeť ze sklotextilního materiálu G10 v černé barvě, podlepená červeným fíbrem.


K23/0050

K23/0050

Dranžírovací nůž a nůž na zeleninu. Oba vyrobeny z oceli Elmax, rukojeť z ebenu.


K20/0052

K20/0052

Šéfkuchařský nůž z práškové oceli Elmax a s rukojetí z ebenu a bronzu. Pouzdro je vyrobeno z březového dřeva.


K23/0056

K23/0056

Vykošťovací nůž z oceli Elmax a rukojetí z bíleho sklotextilu G10 a červeného fíbru, který vznikl dodatečně k noži santoku K23/0040.


K20/0057

K20/0057

Kuchyňský nůž typu kiritsuke, který byl vyroben z nerezové kobaltové oceli N690. Záštita je bronzová, následuje kousek černého dřeva wenge, tenký, zvírazňující proužek ze dřeva padouku a hlavní část je z velmi staréhého jasanu jedné zámecké zahrady. Rukojeť je oktagonální.K noži patří pouzdro z plátna, vyložené kůží proti proříznutí.


K23/0063

K23/0063

Spojení evropslého tvaru a japonského výbrusu na jednom noži. Nůž je takřka bez fazety, vybroušen do extrémně tenkého ostří. Byl vyroben z práškové oceli Elmax a rukojeť je v kombinaci dubu a bronzu. Trn zasahuje 90mm hluboko do rukojeti, je zalepen a zajištěn mosazným nýtkem.


K20/0081

K20/0081

Velký a jednoduchý šéfkuchařský nůž z oceli N690. Tato nerezová ocel vytváří velice jedovaté ostří odolné proti opotřebení a zároveň se dobře brousí. Nůž nemá žádné kování, takže je i přes svou velikost a konstrukci fulltang velmi lehký a tím pádem vhodný pro dlouhodobé používání. Rukojeť je ze dřeva bubingy, které se těží v západní Africe.